Navštívené koncerty (nepřečteno)
Dimenzia X, M.N.M., Kůrovec
Strašně jsem se na dimenziu těšil, album Človek človeku vlkom považuju za snad nejlepší punkovou nahrávku. Kůrovec i Moucha hráli parádně. Ostatních částí programu (promítání, beseda, poezie) jsem se nezúčastnil (což mě dodatečně pěkně sralo. Ale výborná akce. Akorát trošku problémy s dopravou, jelikož našemu povozu už po cestě na akci nesvítili potkávačky, takže myslím, že jsme naším stylem svícení (průběžné střídání dálkových a parkovaček) po cestě získali spoustu nových přátel. Cestou domů jsme to moc řešit nemuseli, jelikož jsme to asi po třech kilometrech nakouřili do stromu a řádně jsme se projeli po poli. Výlet jak se patří.
16.1. Punk Fest VII., klub Oko Havlíčkův Brod
Purgen, Načo Názov, V.T.Marvin, Konflikt,.....(10 kapel)
Především parádní Purgen. Vynikající hardcore/punk, občas trochu 77, většinou 82, určitě znatelný vliv NYHC, a sem tam až téměř Grind. Celkově parádní zvěřina. Zpěvák s námi neustále komunikoval, jednoduchou ruštinu doplňoval angličtinou (no mám dojem že se stejně většina lidí nechytala). Každopádně se snažil a díky kecání, ksichtům a neustálým všelijakým gestům udělal super šou. Pět hvězdiček. Načo Názov byli taky super, mě osobně potěšili i vytažením starších songů jako Ideálný Muž, Zkazená doba, apod... celkově hráli průřez celou tvorbou. A lidi na to rozhodně slyšeli. Mám dojem, že jako intro k songu Hip Hop Generation došlo i na cover od Rytmuse Pět hvězdiček. Ještě jsem (už jen z povzdálí) viděl celkem našláplej set V.T.Marvin, parádní Zeměžluč, klasicky nežáživný Plexis. Konflikt se snad hodinu stěhovali na pódium a zvučili, pak zmizli, a po tom co už asi dvě minuty hrálo intro - melodie z Tenkrát na západě, jsem už měl Konfliktu tak akorát a šel jsem fuč.
Co se muziky týče výborná akce. Co se týče návštěvníků, je mi nablití. Velká koncentrace potížistů, ignorantů, prasat, hovad, idiotů, apodobně. Právě z těchto důvodů se vyhýbám těm velikým festivalům. A pokaždé zjistím, že jezdit na ty malé nic neřeší. Celou cestu domů jsem řešil otázku, zda se toho všeho zas a zase zúčastňovat.