O všetkom
Punkuj Moderátor
Poděkoval ostatním: 0
Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku
Punkuj class 9
Re: O všetkom (nepřečteno)
Vidlák píše:Sulec píše:na Konyka mam svoj nazor,a ten jeho ma neak extra nezaujima v podstate ho mam na vela veci rozdielny ako on,ale v tomto snim veru suhlasim(samozrejme z vynimkou tych potratov)analcrust píše:...Podpora homosexuálov, podpora potratov, multikultúrna spoločnosť, prisťahovalectvo, to sú všetko veľmi zlé veci. Mám deti a chcel by som, aby žili v dobrom svete, akým Slovensko napriek všetkému ešte stále celkom je.
Přistěhovalectví je fakt hrozná věc. Je to fakt zločin chtít žít nový lepší život ve vyspělejší zemi, než ze které člověk pochází (za což nikdo nemůže). Mimochodem spousta lidí má v rodině přistěhovalce jen v řádu pár generací. Řekněte např. rodičům, že babička-ukrajinka byla pěkná svině, když sem přitáhla kurvit naši krásnou zem. A jestli se tím myslí jisté problémové etnikum, tak se celá diskuze dostává na nový level . Navíc to není jen tak, že existuje jen "příliv" on je taky "odliv" a ve světě nás tolerují.
A co když tím homosexuálem/kou bude právě moje dítě, pro které si maluji lepší zítřky? Budu ho taky chtít izolovat ze společnosti?
A co je pro naše děti dobrého na světě, kde se zakazují jmenované (a další) věci a lidi druhým diktují jak mají nebo nemají žít, aniž by tím komukoli ubližovali?
21. století
nie,neni hrozna vec zit v inej krajne ci uz preto ze to doma jednoducho nejde(vojny,diktatury,hladomory atd atd)alebo koli praci...ja narazam skor na pristup tychto ludi na ich "vdaku" a pokoru a nato ako si vazia inu kulturu..tiez ked si u niekoho na navsteve tak sa prisposobis jeho "pravidlam" funguje to tak vsade oto smutnejsie je ze ludia ktorym neaka krajna poskytla azyl a vlastne im zachranila zivot sa dokazu spravat tak ako sa spravaju...a co sa tyka gayom nikdo tu nepise o ziadnej izolacii ani nicom podobnom,ja osobne mam pary rovnakeho pohlavia maximalne v prdeli akurat budem vzdycky proti tomu aby bolo akceptovane vychovavanie deti inym jak hetero parom..
Punkuj Moderátor
Ja teraz pracujem v západnom Nórsku, v malom mestečku, ktoré má do 10 000 ľudí a poviem vám, je tu viac prisťahovalcov (aj kvôli tomu, že je tu azylový dom) ako domácich - od Európanov (Slováci, Poliaci, Lotyši a pod.), cez černochov, Aziatov, rozprávali sme sa aj s Thajkou - proste všetky možné sorty ľudí. Všetko tu pekne funguje, bez problémov - prečo? Štát sa o týchto prisťahovalcov stará (v zmysle utečencov, to je hlavný problém, nie Slovák, čo príde cielenie robiť), poskytne im podmienky, naučí ich jazyk a má rôzne programy typu, že dotyčný sa zamestná u Nóra a ešte ten zamestnávateľ dostáva peniaze za to, že ho zamestnáva. Ide o to, aby sa integroval, naučil sa jazyk, čosi robiť a zaradil sa do života. Žiadna segregácia, žiadny rasizmus, žiadne stereotypy - a to sú Nóri veľkí nacionalisti, ale v zdravom slova zmysle.
Posledná vec - multikulturalizmus je idea, ktorú je vôbec ťažko definovať, každopádne to nie je to, že urobme prisťahovalcom rovnocenné podmienky a nijakým spôsobom ich nediskriminujme - má to väčší presah a v istom zmysle som aj ja proti tomu, lebo to je zbytočné. Odporúčam štúdiu o multikulturalizme tu: https://www.fphil.uniba.sk/fileadmin/us ... logica.pdf
a taktiez (teraz je to velmi aktualne), je to dolezite! peticia je urcena len pre obcanov SR
Tak a teď si to vezmi z dalších úhlů pohledu:
- Dominantním energetickým zdrojem vedle spalování uhlí s dobrým ekonomickým potenciálem je ve velkém měřítku snad jen jaderná energie. Politici a ani energetici, kteří nejsou populisté ti do jiného řešení prostě nepůjdou pokud společnost nebude ochotna vynaložit obrovské prostředky na jiná řešení. Pokud se tedy začnou likvidovat uhelné elektrárny dostanou se do ještě většího popředí ty jaderné. Už vidím jak se greenpeace třesou štěstím.
- Bylo vědecky prokázáno, že CO2 nemá vliv na zvyšování teploty planety. Jistí politici a okruh vědců, kteří z toho profitují tvrdí, že nárůst CO2 přímo souvisí s nárůstem teploty. Ano je to tak, jenže schválně zapomínají dodat, že souvislost je "opačná". Je to tak, že jakmile stoupne teplota automaticky se zvedne i CO2 v ovzduší. Vše se děje s určitým zpožděním. Vědcům se už podařilo dokázat, že přímý vliv na teplotu má sluneční aktivita - tím není myšleno, že je jasno, ale jak jsou silné děje na Slunci.
Ve středověku byla období teplejší než dnes, přestože nebyl žádný průmysl ani automobilová doprava. CO2 ve vzduchu bylo také vyšší (lze geologicky dokázat) a to právě proto, že je to přirozená reakce na zvýšení teploty.
Po 2. světové válce se ve velkém rozjel průmysl. V této době asi cca 40 let klesala průměrná teplota (a to dost výrazně) i přesto, že produkce CO2 strmě stoupala. Vědci tenkrát začali spekulovat o nástupu další doby ledové. Ke konci tohoto období přišel jeden člověk s teorií o CO2 a globálním oteplování. Tehdy z toho měli vědci opravdu srandu. Pak ale došlo ke stávce horníku v Anglii. Margaret Thatcherová potřebovala nějaký další argument proti horníkům a tak se chytla myšlenky globálního oteplování. Řekla vědcům ať dokáží souvislost mezi nárůstem CO2 ve vzduchu a rostoucí teplotou. V té době se začala Země zase oteplovat. Vědci skutečně zjistili, že s rostoucí hodnotou CO2 roste cca stejně strmě i teplota. Jak už jsem zmínil, nedodávají, že nárůst CO2 má zpoždění za nárůstem teploty, z čehož jasně plyne, že CO2 neřídí teplotu, ale naopak.
- Uhelné elektrárny jsou jen zanedbatelným zlomkem v produkci CO2. V porovnání např. s výbuchem sopky jde o naprosto směšné hodnoty.
Punkuj Moderátor
GO je fakt, potvrdzuje to 95% z oboru, to podotýkam, nie kadekají nadšenci fyzici, biológovia a pod., ktorí by sa radšej mali držať svojho smeru. Argumenty tzv. klimaskeptikov sa dajú vyvrátiť vedeckými faktami.
Taký úvod k tejto problematike odporúčam články na tomto blogu, ktoré sú dostatočne výstižné. http://polach.blog.idnes.cz/
Zajímala by mě např. ta fakta, která potvrzují vliv CO2 na teplotu. V poslední době jsem viděl jen Graf od Ala Gora, který ukazuje přesně to co jsem popisoval, akorát Al jaksi nepřemýšlí nad tím zpožděním CO2 za teplotou, což je dost podstatné. Jiné důkazy jsem nezaznamenal. A podotýkám, že tady nepopírám oteplování planety. Popírám oteplování způsobené zvýšenou produkcí CO2 způsobenou člověkem.
Abyste mě nechápali špatně já nejsem příznivec sraček ve vzduchu. Chtěl jsem jen říci to, že greenpeace brečí nad uhelnou elektrárnou, ale pokud jim to projde tak tím max. o to více podpoří jadernou energii (v případě, že teda nebudou lidé ochotni cálovat mnohem větší finance na energie). Takže to bude z louže pod okap.
Punkuj Moderátor
http://www.osel.cz/index.php?clanek=476 ... how2&dev=1
http://www.shmu.sk/File/sms/lapin_rozne_pohlady.pdf
Najzákladnejší text: http://www.skepticalscience.com/docs/Gu ... _Czech.pdf
Dokonca som sa pomýlil..97% odborníkov stojí za GO.
CO2 je daleko menší problém, než jiný skleníkový plyn: methan.Jak se dostává do atmosféry? Jedním z význmných zdrojů ze zemědělství (hlavně z chovu dobytka a pěstování rýže)... to jako přestaneme žrát, aby jsme ochladili planetu?
Punkuj Moderátor
GO je fakt, reálne sa deje, neustále sa predbiehajú akési rekordy od začiatku merania a vôbec, subjektívne mám pocit, že pribudlo rôznych prírodných katastrôf po celom svete. Počasie je extrémnejšie. A bude horšie. ,)
To, že na druhú stranu sa z toho spravil aj biznis ja nepopieram. Veď máme kapitalizmus, tak čo sa čudujeme? Keď sa dá urobiť zbožie z revolúcie, tak prečo nie z klimatickej katastrofy, čo nás vedie do sračiek?