Novinky (hudobne)
Punkuj Moderátor
Poděkoval ostatním: 0
Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku
Re: Novinky (hudobne) (nepřečteno)
whack píše:hughito píše:Evolúcia vedomia.. som zvedavý, kedy už konečne nastane tá evolúcia ako tomu pomôže tento album. To je niečo ako revolúcia v hlave..
Revolúcia v hlave znamená začať rozmýšľať a nie žrať dezinformácie z TV Markíza. Ak chceš niečo zmeniť, musíš si predovšetkým premyslieť, ako na to - a to je evolúcia vedomia - evolúcia vedomia je prirodzená. Keď sa pozrieš na net zistíš, koľko má Revolta (a zopár podobným kapiel) podporovateľov, ktorí sa snažia niečo riešiť, je to veľmi pozitívne. A ak z toho aj nijaká "revolúcia" nebude, vždy budem radšej keď vôkol mňa žijú informovaní ľudia čo sa zaujímajú o svet, ako zdegenerovaná mládež, ktorá žije songami o autách, kurvách a peniazoch.
To je všetko pekné, ale reálny dopad nulový - ak to zostane len v škatuľke toho spievanie. Čo sa snažia riešiť (on a jeho podporovatelia) ? To ma zaujíma.
anal: Neviem načo narážaš na pankové songy. Ale keď sme už pri tom, tak o takýchto veciach, ako teraz spieva nejaký Revolta, sa spievalo už pred 30 rokmi.
PS: Analcrust asi myslel tie dnešné teplé emo-pankové boybandy z bandzone, ktoré spievajú o "chlebíčkoch, děvkách a pive", proste úplne nonsensy ala Justin Bieber.
Punkuj Moderátor
Týmto si prechádzali už v českom anarcho hnutí pred cca 10 rokmi, kedy práve na toto útočila FSA a pod., celkovo problematika subkultúry. Odporúčam tento článok, ten je však aktuálny - http://janhanus.noblogs.org/929549-rece ... evoltu.php
Práve že ten výsledok pôsobenia len toho, že tieto kapely hrajú a koncertujú je, obávam sa, totálne mizerný. Čo sa zmenilo ? Čo k lepšiemu ? Máš pocit, že sa rozširujú nejaké "naše" (v skratke) hodnoty medzi široké masy ? Uznávam prepojenie kultúry/umenia s reálnou činnosťou, teda ak napr. kapely spieva aj o tom, čo reálne robí (v zmysle činnosti za zmenu v určitej oblasti, nie, že som vegán a budem o tom spievať).
Týmto nechcem napísať, že zrušme koncerty a kapely, nie, ale naozaj sa treba trochu kriticky pozrieť na reálny prínos a zamyslieť sa, či by nebolo lepšie sčasu a čas tú energiu vložiť aj inam - ak je teda náš cieľ reálna zmena spoločnosti a nemáme za cieľ k tomu pristupovať individualisticky v zmysle - ja "to viem" a obklopujem sa ľuďmi, ktorí tiež - som spokojný a žijem si v tejto klietke.
Nevraviac, keď zostaneme pri tejto Revolte, ak je to to, čo myslím, a sám si to aj naznačil - tie rôzne "politicko-konšpiračné témy." No to považujem za čisto nezmysly a absolútne kontraproduktívne kokotiny, bez pardónu. Som rád, že rôzne pankovice, hc, trashy, crusty (čo poznám) sa k tomuto nedostali, asi majú tí speváci tí skladateľia viac chochmesu a držia sa reálií - tvrdá kritika systému sa dá spraviť na základe faktov, nie sú na to potrebné tieto hovadiny.
Ešte k tej revolúcii v hlave - tento človek je blázon, ale toto vystihol a stále to používam ako príklad. http://www.youtube.com/watch?v=hMbEaxNiv8s&feature=plcp
Od cca 6:30 sledovať pár minút, najlepšie do konca (a snažiť sa chápať v kontexte našej diskusie).
ten samotný aktivizmus je ohraničeným mantinelmi subkultúry, v podstate ide o konzum a sčasti aj autoritársky prístup (vyzývaš ty, kto už tú evolúciu prežil, ostatných, aby ju "začali robiť").
Sorry, hipisácke pičoviny že sedieť na riti a čakať kým sa ostatní sami uvedomia môžem jebať. Prečo by som preboha nemohol dopomôcť k tomu aby ľudia vôkol mňa si otvorili oči, čo je na tom autoritárske?
Punkuj Moderátor
Sorry, hipisácke pičoviny že sedieť na riti a čakať kým sa ostatní sami uvedomia môžem jebať. Prečo by som preboha nemohol dopomôcť k tomu aby ľudia vôkol mňa si otvorili oči, čo je na tom autoritárske?
To, že som ťa nepresvedčil o tom, že konšpiračné nezmysly sú naozaj nezmyslami (o tých, o ktorých sme sa bavili) ma nijak neprekvapuje, to ani nebol cieľ, lebo viem, že ľudia čo tomu veria jednoducho v tomto smere nie sú racionálni, uprednostňujú vieru pred faktami.
analcrust - Toho starého kokota som dal len kvôli tej jednej pasáži - k tomu sa však nevyjadríš, ale vyjadríš sa o tom, aký je to neviem aký kokot a čo robí. Ťažko sa tu diskutuje, naozaj.
____
Opäť nijaká reakcia napr. na ten článok od Hanuša..veď si to prečítajte a zamyslite sa nad tým alebo si vyhľadajte staré polemiky medzi FAS a subkultúrnou vetvou cz anarchizmu.
Inak vašu modlu revoltu som si pustil, pieseň evolúcia vedomia a asi v polke vypol. Ohromne ma to nudilo počúvať o akýchsi energiách, vesmíroch a prepojeniach - wtf ? To čo je za kokotinu ? Možno sú iné piesne lepšie.
Punkuj Moderátor
hughito píše:whack:Vidno, že vôbec nechápeš tomu, čo som napísal, keď si z toho vyvodil takýto záver. A už len sem budem písať, čo ja robím, to si uhádol.Sorry, hipisácke pičoviny že sedieť na riti a čakať kým sa ostatní sami uvedomia môžem jebať. Prečo by som preboha nemohol dopomôcť k tomu aby ľudia vôkol mňa si otvorili oči, čo je na tom autoritárske?
To, že som ťa nepresvedčil o tom, že konšpiračné nezmysly sú naozaj nezmyslami (o tých, o ktorých sme sa bavili) ma nijak neprekvapuje, to ani nebol cieľ, lebo viem, že ľudia čo tomu veria jednoducho v tomto smere nie sú racionálni, uprednostňujú vieru pred faktami.
analcrust - Toho starého kokota som dal len kvôli tej jednej pasáži - k tomu sa však nevyjadríš, ale vyjadríš sa o tom, aký je to neviem aký kokot a čo robí. Ťažko sa tu diskutuje, naozaj.
____
Opäť nijaká reakcia napr. na ten článok od Hanuša..veď si to prečítajte a zamyslite sa nad tým alebo si vyhľadajte staré polemiky medzi FAS a subkultúrnou vetvou cz anarchizmu.
Inak vašu modlu revoltu som si pustil, pieseň evolúcia vedomia a asi v polke vypol. Ohromne ma to nudilo počúvať o akýchsi energiách, vesmíroch a prepojeniach - wtf ? To čo je za kokotinu ? Možno sú iné piesne lepšie.
Oveľa lepšie: http://www.youtube.com/watch?v=IQu2laNaeao
Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor