O všetkom
Punkuj Moderátor
Poděkoval ostatním: 0
Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku
Re: O všetkom (nepřečteno)
Punkuj class 8
Poděkoval ostatním: 1
a nato hned kolega, ze preco ju beriem, ked ja maso nejem zdovodu akeho ho nejem a ze tie zvery pritom aj tak trpeli a je to rovnake svistvo ako ked sa to vyraba pre ludi ,tym nemyslim len tu klobasu ,vsetko psie zradlo
tak som sa nad tym zamyslel a ma pravdu...ako to riesia vegetariani a vegani ? co davaju svojim milacikom jest ????
Punkuj Admin
Poděkoval ostatním: 227
Obdržel děkování: 230× v 160 příspěvcích
Punkuj Moderátor
Punkuj class 4
Poděkoval ostatním: 4
Obdržel děkování: 5× v 5 příspěvcích
Punkuj class 4
Poděkoval ostatním: 4
Obdržel děkování: 5× v 5 příspěvcích
hughito píše:Mňa by strašne zaujímal nejaký zdroj, ktorý dokazuje, že človek nie je prispôsobený na to, aby jedol mäso. Ďakujem. ,)
Kazdy zivy tvor bol vegetarianom
Genesis 1:29-30
And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.
And to every beast of the earth, and to every fowl of the air, and to every thing that creepeth upon the earth, wherein there is life, I have given every green herb for meat: and it was so.
Punkuj Uploader
Poděkoval ostatním: 76
Obdržel děkování: 90× v 84 příspěvcích
hughito píše:Mňa by strašne zaujímal nejaký zdroj, ktorý dokazuje, že človek nie je prispôsobený na to, aby jedol mäso. Ďakujem. ,)
Podívej se na počet infarktů a rakovin střev a jiných epidemií způsobených konzumací masa.
Punkuj Moderátor
Punkuj Admin
Poděkoval ostatním: 227
Obdržel děkování: 230× v 160 příspěvcích
Mno to je jak bys řekl, že když si dáš denně sklenku (tím myslím normálně dvoudecku) vína tak zemřeš na změknutí mozku...Nebudu ti vyvracet, že maso způsobuje tyhle sračky, ale rozhodně nezemřeš zrovna na to pokud ho jíš ve střídmém množství a vhodně upravené. Navíc masožravci mají tendenci žrát pouze maso a nebo když už tak s nevhodnou přílohou, v čemž vidím větší problém než v samotném masu. Taky není maso jako maso. Jsou i vyloženě zdravá masa z divokých ryb (a jiných zvířat) nebo vhodně chované zvěře. Můžu ti tu vypsat x článků z odborných (byť kulturistických) časopisů, kde vědci zjišťovaly pozitivní účinky některých druhů masa (a to ne jen co se týče svaloviny, ale obecný prospěch tělu). Můžeš si myslet, že to je propaganda, ale věř mi, že špičkoví sportovci by klidně žrali hovna, kdyby věděli, že to je pro ně nejlepší strava. Ostatně jsou i kulturisti vegani, každý ale ví, že si zvolili těžší cestu (o těch mám doma taky v časáku článek). Já roky závodně sportoval a osobně znám několik kluků, kteří jsou na vysoké úrovni (evropská špička) a pro své zdraví a výkon udělají cokoli. Kdyby každé maso bylo nezdravé a bylo by 100%ně nahraditelné tak mě věř, že ho nežerou. jak už jsem psal není maso jako maso a taky není úprava jako úprava. Že na to chcípnou lidi, kteří neustále smaží (škvaří) apod. ještě to sežerou s nákladem brambor apod., se teda vůbec nedivím. naopak bych se divil, kdyby na to chcípl člověk, který si k obědu udělá plátek libového masa šetrným způsobem jako je např na páře a schroustá k tomu hrtst zeleniny a sacharidy si dá až v dalším chodu.
To jsou prostě bludy. Zdravá strava je prostě něco úplně jiného a může (možná, že by i mělo) v ní být maso. Dokonce jsou studie propagující, aby člověk jedl jen ob den, protože kdysi se člověk taky nedostal k potravě každý den (to píšu proto, že tu někoho zajímalo jestli je přirozené jíst maso. Tak jako perlička, co je možná přirozené.
Být vegan z ideologického důvodu je pro mě rozhodně pozitivní postoj, takové lidi obdivuju a doufám, že až se osamostatním z čistě masožravé rodiny, že se přidám. Co mi ale vadí, když se propaguje vegetariánství/veganství kvůli tomuhle. Je to absolutní překroucení informací a místo, aby se prezentovaly ideologické klady (a to ne jen utrpení zvířat), tak se háže špína a nepravdy, které asi těžko někoho přesvědčí, protože ti je vyvrátí každý blbeček jako třeba já. Naopak to háže špatné světlo na správnou myšlenku.
A byl bych rád kdyby se nezakecal první příspěvek na téhle stránce, moc by mě potěšilo kdyby se k tomu vyjádřil nějaký admin, nebo ti z vás, kterým je to taky líto.
Punkuj Moderátor
Nebudem písať už napísané, len toľko, že keď sa osamostatním a moja finančná situácia bude taká, že si to budem môcť dovoliť, tak prestanem kupovať klasické mäso a živočíšne produkty z obchodov a zameriam sa na bio výrobu a produkciu. Sem-tam sa k takémuto mäsu dostanem a je to neporovnateľné. Mäso je lepšie, kvalitnejšie a určite aj zdravšie. A samozrejme, čo je dôležité, tie zvieratá netrpeli nikde na 1 m štvorcovom, ale žili si svoj "prirodzený" život.
Punkuj Uploader
Poděkoval ostatním: 76
Obdržel děkování: 90× v 84 příspěvcích
Nevěřím že strava s masem je zdravější než ta bezmasá. A co se týče výzkumů, tak jejich výsledky se odvíjí podle toho kdo je zaplatí.