(nepřečteno)
borissvk píše:NEchapem prečo je pre teba normalne zamestnanie v niakom bufete či kaviarny a nieje pre teba normalne zamestnanie V MCdonald.
Pod slovom normalne zamestnanie mysliš zamestnanie s ktorym budeš spokojny do konca života?
To uz som pisal, nebudem sa opakovat
borissvk píše:Ten zisk sa zdani a ide do štatnej pokladnice CZ. chapeš?
Do statnej pokladnice ide CAST zisku. Plusminus tie iste dane o ktore pride tym, ze skoncia mensie prevadzky v okoli. U tych ale bola vacsia sanca, ze budu podporovat miestnych dodavatelov(ked si chces otvorit pobocku McDonnaldu, v ramci franchisingu dostanes celkom presny zoznam firiem ktore ti dodaju interiery, budu zasobovat atd atd) a hlavne zisk(po zdaneni) zostaval "doma", t.j. potom ti majitelia utracali ci sporili tu.
borissvk píše:To si pekne povedal. Som myslel socializmus.
Kapitalizmus je zatial to najlepšie čo ludstvo stvorilo. V tom sa hadam shodneme.
Socializmus som tam tiez nejak nevybadal, a to som sa bavil aj s ludmi ktori tam boli osobne.
A aj keby sme sa v tom kapitalizme zhodli, neznamena to ze teraz uz musime prestat rozmyslat nad niecim lepsim ... ak vies aspon trochu anglicky, <a href="http://youtube.com/watch?v=wjSDAUykkzQ">tu</a> najdes celkom dobry klip o podobnych absolutivach("Vsetko co sa dalo vynajst, uz bolo vynajdene"[1899],"Raketa nikdy neopusti zemsku atmosferu"[1936] atd.).
Hlavne ale este stale neviem ako to suvisi s temou
borissvk píše:Vtip na koniec.
Nie som z ceska, ale opat, myslim, mimo temu