Diskuze: Knihy (nepřečteno)
Já rovnou zahájím třemi posledními knihami, které jsem četl, a těm kdo neznají vřele doporučuji:
Kniha: Utekl jsem z Osvětimi
Autor: Vrba, Rudolf
Knížka velice známá, což jsem se dozvěděl až po přečtení. Slovenský žid popisuje svoje životní osudy kolem druhé světové války. Útěk, zadržení, deportace, život v lágrech a v Osvětimi/Brzezince, útěk... Strašně zajímavé čtení, a osvětimské peklo na zemi bez literárních příkras. Příběh o zrůdnosti, hnusu, zmaru, ale také o obrovské odvaze a o tom, že v sobě lze zachovat člověka a rozumné myšlení i v továrně na smrt. Výborná kniha.
Kniha: Den, kdy došli prachy
Autor: Milan Vodička
Jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četl. Kniha popisující důvody, průběh a následky americké (potažmo světové) hospodářské krize v 30. letech. Žádné žvásty od renomovaných ekonomů, ale popis situace očima obyčejného člověka. Krize, která vyhladověla Ameriku (potažno Evropu) převážně z pohledu pracující třídy a někdy zcela jasné, jindy zcela nečekané souvislosti. Vřele doporučuju.
Kniha: Viděl jsem peklo
Autor: Vujity Tvrtko
Autor je maďarský novinář, který napsal vícero podobných knih, já jsem zatím četl pouze tuhle. Vyprávění muže, který dělal reportáže na místech, kam byste se asi netoužili podívat. Autor vám namátkou přiblíží místo černobylské katastrofy, rumunskou kolonii malomocných, atd..... Kniha to není nijak obsáhlá, ale velmi zajímavá.