Přejít na obsah

Pokročilé hledání
punkuj.com
FAQ  •  Registrovat  •  Přihlásit se

Doporučujeme: Stříbrné šperky | Metalové oblečení
  • Obsah fóra ‹ Všeobecná témata ‹ Punkuj Diskuze
  • Verze pro tisk
  • Následující téma | 
  • Předchozí téma | 

Ska - Diskuze

Téma je libovolné, ale buïte slušní!

Odeslat odpověď
Přejít na nepřečtené příspěvky • Příspěvků: 25 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
>>
<<

duch69

Punkuj Lama
Punkuj Lama

Poděkoval ostatním: 0

Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku

Nový příspěvek 04 kvě 2012 10:25 od duch69

Ska - Diskuze (nepřečteno)

sracky (Fuera fondo pozn.) toto nie je ska uz to pochopte tu dokonca aj popredni slovenski selectori o tom hovoria!!!!! http://www.hard-core.sk/rozhovory/the-u ... ctors.html ROBIA IBA HANBU SLOVENSKEMU SKA A KAPELAM, KTORE HO NA SLOVENSKU POCTIVO HRAJU!!!! sracka pretlacena agenturou duna. toto nie je ska ale dychovka FUCKERA Fondo... DO THE SKA NOT SHIT!!!
>>
<<

MetalShop
Produkt
mikina dámská Nightwish 2 - ZAKR
Jen 790 Kč
Produkt
tričko pánské BATIKOVANÉ dlouhý ...
Jen 490 Kč
>>
<<

Rudies

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Poděkoval ostatním: 41

Obdržel děkování: 58× v 43 příspěvcích

Nový příspěvek 04 kvě 2012 16:54 od Rudies

Ska - Diskuze (nepřečteno)

Ty vole ty si chytrák co? Tu Lamu ti dali oprávněně, Aha Ugly Selectors maj patent na to co je a co neni ska co? :rofl:
Stay rude stay true...sXa...straight alkohol...maso forever...antivšechno...
Oi! ain't RAC, Punk is left!!! Obrázek
>>
<<

jimminy

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Poděkoval ostatním: 94

Obdržel děkování: 172× v 122 příspěvcích

Nový příspěvek 05 kvě 2012 19:48 od jimminy

Ska - diskuze (nepřečteno)

Co to jako má být? The Ugly Selectors! a duch69 nás tu budou poučovat o Ska? A ještě k tomu se trefovat do Fuery Fondo, která zrovna patří k tomu nejlepšímu na slovenské scéně. Bohužel tady pořád panují konzervativní názory na samotný žánr Ska, že pokud se nejedná o klasickou Jamajku, tak to nemá se Ska nic společného. Já jen děkuji za to, že je to naopak, že se nám Ska neustále rozvíjí dopředu a dokáže se prolínat snad se všemi možnými hudebními styly. Plantážníky jako The Ugly Selectors! nebo duch69 proto berme s velkou rezervou.
>>
<<

Rudies

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Nový příspěvek 08 kvě 2012 18:58 od Rudies

Ska - diskuze (nepřečteno)

I když já sem možná taky trochu konzervativnější ale zrovna Fuera Fondo mi nepříde tak hrozná, i když ruku na srdce, v československu je mrtě "ska" kapel, který ani nemaj tušení o kořenech týhle muziky a jejich vzorem jsou Sto zvířat a Ska-P, myslím kapely jako třeba diskoteplouši z Českýho Krumlova _Pub Animals, který bych se styděl nazvat ska kapelou ale co hlavně že maj hodně fanynek ve věkový kategorii 15 - 17 a kapely jako Real Big Fish, nebo Locos a všechny tyhle skacory a podobný prznění, taky moc nemusim, ale zase ne že by mi ty kombinace vadili ale toho skapunku je až přepříliš, takový míchání funky a ska, popík a ska nebo rovnou dirty reggae to je jinej level pánové :wink: A navíc FF maj cover od Skatalites a to už o něčem svědčí....
>>
<<

morlum

Punkuj V.I.P.
Punkuj V.I.P.

Obdržel děkování: 4× v 4 příspěvcích

Nový příspěvek 08 kvě 2012 19:24 od morlum

Re: Ska - Diskuze (nepřečteno)

Ska jde dělat ostuda? :D
"The first revolt is against the supreme tyranny of theology, of the phantom of God.
As long as we have a master in heaven, we will be slaves on earth." - Mikhail Bakunin
>>
<<

jimminy

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Nový příspěvek 09 kvě 2012 19:49 od jimminy

Bohužel u Ska panují zažité předsudky, že pokud kapela přimíchá např. jiný žánr nebo vnese nějaké nové prvky, jedná se hned o prznění, neznalost historie žánru apod. U jiných stylů je nám to ukradené, naopak to vítáme, u ska se jedná snad o jedinou výjimku. Ska-punkové kapely jako již zmiňované RBF, Ska-P, Locos se nám moc nechce do škatulky ska vpustit, ale třeba The Mighty Mighty Bosstones nám už nevadí, přitom po zvukové stránce se jedná o obdobné skupiny. To je také důvod, proč už skoro neposlouchám Rudeboy Audio s Honzou Vedralem. Ten se např. mohl z TMMB zbláznit a pouštěl je snad každý čtvrtek, přitom drtivá většina ostatních ska-punkovek si v historii pořadu ani neškrtly - to jest čítankový příklad. Jinak u Pub Animals je pravda, že působí trochu jako boyband, co hraje ska a reggae, ale třeba jejich song Filament fakt můžu. Zase tak tragicky bych to s nima neviděl :-)
>>
<<

hughito

Punkuj Moderátor
Punkuj Moderátor

Obdržel děkování: 0× v 0 příspěvku

Nový příspěvek 09 kvě 2012 21:15 od hughito

Súhlasím s ujom morlumom. :D
Usilovaním sa o nemožné človek vždy dosiahol to, čo možné je. Tí, ktorí z opatrnosti neurobili viac ako považovali za možné, nikdy neurobili ani jeden krok dopredu. M. Bakunin
>>
<<

Rudies

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Nový příspěvek 12 kvě 2012 02:03 od Rudies

for Jimmyny

Já netvrdim, že mi vadí ty kombinace naopak ale skapunku je 3prdele, x kapel radši hrajou skapunk bo je nenapadne to ska kombinovat jinak, ska se dá kombinovat mnohem zajímavějc jak už sem řikal s popem, funky /soulem, jazzem, latinem apod. já ocenuju ty experimanty ale kapelu která hraje punk a do toho občas zatroubí nějaký dechy nepovažuju za ska a nikdy ani považovat nebudu a třeba takový ty Vooodo glow skulls tak člověk muže stěží považovat za ska, ne vše kde sou dechy je hned ska :roll: poslední dobou mě třeba příjemně překvapili Ziggie Piggie s novym Ep kde kombinujou ska s drum'n'bassem což je fakt pecka nebo Adjusters s Chicaga který jsou schopný zahrát ska s elektronockejma prvkama, tejně tak jak DUB nebo funky a přejít až k rock steady..ale skapunk? Nevim tam je to všechno na jedno brdo, i když jasně najde se pár vyjímek ale neni jich tolik. Třeba už jen ten fakt, že "celá Evropa" začala hrát znovu early reggae a u nás za celou dobu na to zareagovali jen 3 kapely a zbytek nic, pochybuju, že některý ty (český) "ska" kapely vůbec maj ponětí o nějakym dirty reggae :roll: i tohle o něčem svědčí, jaká je tu úroven týhle muziky

morlum: Ska jde dělat ostuda?

Nechápu, že máš potřebu se k tomu vyjadřovat, když se ti to nelíbí tak to nekomentuj ne? :roll:
>>
<<

karaipuku

Punkuj V.I.P.
Punkuj V.I.P.

Poděkoval ostatním: 12

Obdržel děkování: 11× v 10 příspěvcích

Nový příspěvek 12 kvě 2012 13:36 od karaipuku

Proč musíme neustále něco škatulkovat a cpát to do nějaké krabice .
Obrázek
Obrázek
>>
<<

Bakunin Skin Ogrgel

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Obdržel děkování: 1× v 1 příspěvku

Nový příspěvek 12 kvě 2012 14:02 od Bakunin Skin Ogrgel

nerozumiem vobec tejto teme. tak chalani/slecna sa vyjadrili k nejakej kapele. jednou vetou. nijak nerozoberali. a taketo halo? hotel paradise šuvix...
Aj tak všetci pokapú.
>>
<<

jimminy

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Nový příspěvek 12 kvě 2012 23:59 od jimminy

pro Rudies:

Souhlasím s tebou, že pokud kapela hraje punk s dechama a je např zcela vynechán offbeatový rytmus, nemá cenu se v tomto případě vůbec o ska ani bavit. Je to vlastně jeden z mýtusů, kde si ještě dost lidí myslí, že pokud slyší v nějaké rychlejší písničce dechovou sekci, už mluví o ska. S Vooodo Glow Skulls máš také pravdu, u nich je toho koketování se ska tak málo, že se spíš jedná o trochu okořeněnou hc kapelu. Ale pokud jsou kapely, které chtí hrát tvrdší ska, neberu jim to, naopak je to pro mě příjemné rozšíření daného žánru - viz. Yum! Yum! Orange, Ore Ska Band, The Kluba, Redska, Betagarri a spousty dalších. Jinak nové EP od Ziggie Piggie jsem už také stihl poslechnout a není to špatné, i když raději mám jejich placku Light Smyk Music. No a samozřejmě chtít po ČR, aby se tu hrálo kvalitní dirty reggae, když se tu zápasí s kvalitou samotného ska, to je opravdu nadstandardní požadavek. Pořád se totiž nemůžu zbavit pocitu, že Češi tu hrajou nejhorší ska na světě a jedná tím pádem o dosti smutné prvenství :cry: Do toho přijde na musicsreveru recenze nové placky od Tleskače, kde se napíše, že Tleskač ctí pravidla žánru a v současné době patří k tomu nejlepšímu na české scéně - a to pak chvilkama zamrazí v zádech 8)

ps: pokud tu někomu vadí rozšíření diskuze z Fuery Fondo na debatu o skapunku aj - je to rozhodně dobrý nápad seznámit nás s tím, přidává to pak na kvalitě celé diskuze :)
>>
<<

Rudies

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Nový příspěvek 14 kvě 2012 14:29 od Rudies

Nejlepší, že nejvíc do týhle diskuze přispívaj ty co ska neposlouchaj ....nechápu :roll: Jinak souhlas CZ scéna je dost děs :rofl: když to vezmu kolem a kolem, tak i se Slovenskem, bych tu napočítal tak 4 - 5 kapel který stojí za to. Jo a s těma Tleskačema, to je vidět, že to psal nějakej jouda, co o týhle muzice ví hovno, takový ty univerzální pisálci, protože to by si neopovážil napsat nikdo kdo, ví že tahle kapela se od svýho vzniku hudebně nikam nehnula. 3 alba a jedno jako druhý.

P.S A takový skabilly viz. The Kluba a Skabilly Rebels, předší skapunk ve všech ohledech :hc:
>>
<<

cretino

Punkuj Admin
Punkuj Admin

Poděkoval ostatním: 214

Obdržel děkování: 224× v 155 příspěvcích

Nový příspěvek 14 kvě 2012 16:30 od cretino

jimminy píše:ps: pokud tu někomu vadí rozšíření diskuze z Fuery Fondo na debatu o skapunku aj - je to rozhodně dobrý nápad seznámit nás s tím, přidává to pak na kvalitě celé diskuze :)

Hodně trefný :) :) :) Jinak by mě zajímalo, co je třeba na Tleskačích špatně (čistě ze zvědavosti, nic zlýho tím nemyslím) protože ska neposlouchám, ale tleskač je jediná kapela, která se mi ze ska líbí... Myslím si, že je to tím, že vzešli z Požáru mlýna, tak je v tom takový punkový drajv...
>>
<<

jimminy

Punkuj Uploader
Punkuj Uploader

Nový příspěvek 14 kvě 2012 19:22 od jimminy

Na začátku musím přiznat, že kdysi dávno jsem jejich prvotinu taky poslouchal, ale byla to pro mě doba seznamování se ska a v té době se shánělo poměrně dost blbě. Pamatuji si, že jsem měl pouze jednu placku Polemiků a kompilaci United Colours of Ska, což byla neskutečná bída, takže jsem na začátku uvítal cokoliv. Jenomže jak časem začínáš sbírat pořádnou Ska muziku z celého světa (velké THX patří Jobovce2), zjistíš, že je Tleskač taková malá nicotka, ke které už není důvod dál se vracet. Mně osobně u nich vadí jednoduchost textů, hodně průměrný zpěv a na jejich ušmudlaný offbeatový rytmus jsem si pořádně nikdy moc nezvykl. Když ještě zmíním jejich live vystoupení, které je doprovázeno vyloženě trapnými vtípky frontmana Cislera, je dílo dokonáno. Kdybych měl dát příklad, tak je to něco jako když se ve folkové a country muzice objeví na pódiu Marie Pojkarová se svými Pejsky, co se koušou
  Kód:
http://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA
:mrgreen:

Hrozně rád bych fandil českému Ska, ale my to tady prostě neumíme, nejde nám to a vyloženě se s tím stylem trápíme a to už vůbec nemluvím o příbuzných jako Rocksteady, 2Tone, Reggae, Dirty Reggae apod. Jak už to vystihl Rudies i Slováci nás valcují na plné čáře a dobrý časy nás zatím nečekají (vyjma těch Neckářových).
>>
<<

Rudies

Punkuj class 10
Punkuj class 10

Nový příspěvek 14 kvě 2012 21:25 od Rudies

100% souhlas s Jimminy, takovim hezkym příkladem je i třeba naprosto tragikomickej web s ještě úchylnějšim názvem skáčko.cz, nejen, že aktualizace příjde 1nou za 3 měsíce a informativnost je absolutně nulová... ale ty lidi co ten web dělaj podle mě vůbec... o tý muzice ví hovno a i akce který proběhly oni absolutně ignorovali, halvně že tam měli pozvánku na nějakej posranej youtube fest, kterej má se ska společný asi tolik jako metaláci s rastamanama. kokněte sami a třeba slovenskej ska.sk už taky dávno chýpl a skaweb už je minulostí nějakej ten pátek, CZ ska jde pomalu do piče ale snad se to zase někdy zvedne (doufám)
Další

Odeslat odpověď

Zpět na Punkuj Diskuze